Welcome

Kivi zákusok

7. ledna 2011 v 18:03 | "Op*s" |  Recepty
                                                         Kivi zákusok

Potrebujeme:
Cesto: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku.

Krém: 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 kyslé smotany, 6 PL práškového
*
 cukru, 4 kiwi.

Poleva: ½ l vody, 1 práškový džús s príchuťou kiwi, 1 balíček Zlatého klasu

Ako na to:
Vajcia vyšľahajte s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a upečte do zlato hneda. Vychladnuté cesto vyklopte na čistú utierku, papier opatrne odstráňte a cesto vráťte opačnou stranou na plech. Šľahačku vyšľahajte s vanilkovým cukrom dotuha. Pridajte kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešajte a natrite na cesto. Kiwi olúpte a nakrájajte na tenké kolieska, ktoré poukladajte na krémovú vrstvu. Nechajte stuhnúť. 

Želatínová poleva: V 300 ml vody rozpustite práškový džús a dajte variť. Do horúcej zmesi vlejte 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varte do zhustnutia. Teplú polevu rozotrite po povrchu múčnika. Zákusok dajte do chladu a nechajte asi 12 hod. odležať. Potom krájajte na rovnaké kocky.                 
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama