Welcome

Parížske jahodové rezy

1. února 2011 v 14:33 | "Op*s" |  Recepty



Náročnosť:
Dĺžka prípravy: 40 minút                                            

                      
Suroviny: 
  • 8 ks vajcia
  • 150 g práškový cukor
  • 150 g hrubá múka
  • 1 salko
  • 250 g maslo
  • 100 g práškový cukor
  • 1500 g čerstvé jahody
  • 2 šľahačkové smotany
  • 100 g čokoláda
Postup: Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme variť, pridáme nalámanú čokoládu a necháme prejsť varom. Vychladíme a uložíme do chladničky.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180 stupňoch asi 11 - 12 minút. Piškótu necháme v plechu vychladnúť.
Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené salko a krém natrieme na piškótu. Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.*

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 blondý blondý | Web | 25. února 2012 v 21:49 | Reagovat

vypadá to dobře ale mohu se zeptat co je to salko?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama